★ Esperantista Brusela Grupo ★

Cursus Esperanto

Esperanto leren in Brussel

Zou u graag Esperanto willen leren ? Goed idee ! Onze vereniging stelt u een cursus voor volgens de directe methode : u kunt direct Esperanto leren zonder onderscheid van taal of leeftijd.Bovendien kunnen in meertalige klassen waarin verschillende culturen, godsdiensten en taalgroepen vertegenwoordigd zijn, de leerlingen/cursisten erg veel van elkaar leren.
Zelfs al heeft u slechte ervaringen met het leren van vreemde talen, met Esperanto boekt u snel succes. Uw zelfvertrouwen groeit en voor u het beseft maakt u plezier. Muziek en amusement staan ook op het menu !

Er is een cursus voor beginners en een voor gevorderden.

In de beginnerscursus leert u de internationale taal Esperanto beetje bij beetje kennen. U leert er de uitspraak (zeer fonetisch), de spraakkunst (geen hopen uitzonderingen op de spraakkunstregels waar we in andere talen mee worstelen) en een basiswoordenschat waarmee u aan een gesprek kunt deelnemen en teksten kunt lezen.

De cursus gevorderden is geschikt voor wie al een basiskennis heeft en voor diegenen die hun kennis van de taal willen verdiepen. In deze cursus ligt de nadruk eerder op het trainen van de luistervaardigheden en het zich vlot leren uitdrukken.

Wanneer ?

Elke dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur.
De eerste sessie van het seizoen 2023-24 begint op dinsdag 12 september 2023 en de tweede op dinsdag 6 februari 2024. Aarzel niet om te informeren!

Waar ?

Bij het Cultuurcentrum De Pianofabriek, Fortstraat 35 in 1060 Sint-Gillis. De cursussen zullen normaal in de zalen Casablanca I & II doorgaan en volgens de schoolkalender van de Vlaamse Gemeentschap.

Hoe ?

Om uw aanwezigheid mee te delen of voor meer informatie, vragen wij u contact op te nemen met Françoise Pellegrin :

  • e-mail: fransuaz@esperantobruselo.org
  • telefoon: +32 499 35 93 53

Hoeveel ?

30 €/ 35 € per sessie van 18 kursussen.

Meer lezen over Esperanto

Basisinformatie over Esperanto

Links naar algemene info, cursussen, Esperanto organisaties in Vlaanderen en Nederland, internationale Esperanto organisaties, varia zoals podcasts, informatieve film over het Esperanto met Nederlandse ondertiteling, startpagina Esperanto.

“Een lingua franca (vb. Esperanto) is een taal die je vrijwillig wil leren, dit in tegenstelling tot een moedertaal die je leert omdat je meestal niet anders kan” -   - Nicholas Ostler, linguist Ostler officiële site