Esperanto leren in Brussel
U kunt de laatste informatie op onze nieuwe website vinden, hier Esperanto cursus

Zou u graag Esperanto willen leren ? Goed idee ! Onze vereniging stelt u een cursus voor volgens de directe methode : u kunt direct Esperanto leren zonder onderscheid van taal of leeftijd.Bovendien kunnen in meertalige klassen waarin verschillende culturen, godsdiensten en taalgroepen vertegenwoordigd zijn, de leerlingen/cursisten erg veel van elkaar leren. Zelfs al heeft u slechte ervaringen met het leren van vreemde talen, met Esperanto boekt u snel succes. Uw zelfvertrouwen groeit en voor u het beseft maakt u plezier. Muziek en amusement staan ook op het menu !

Er is een cursus voor beginners en een voor gevorderden.

In de beginnerscursus leert u de internationale taal Esperanto beetje bij beetje kennen. U leert er de uitspraak (zeer fonetisch), de spraakkunst (geen hopen uitzonderingen op de spraakkunstregels waar we in andere talen mee worstelen) en een basiswoordenschat waarmee u aan een gesprek kunt deelnemen en teksten kunt lezen.

De cursus gevorderden is geschikt voor wie al een basiskennis heeft en voor diegenen die hun kennis van de taal willen verdiepen. In deze cursus ligt de nadruk eerder op het trainen van de luistervaardigheden en het zich vlot leren uitdrukken.

Wanneer ?

Elke woensdag van 18.30u tot 20u. De lessen hervatten in september. Als deze datum voor u niet lukt, aarzel niet om toch in te schrijven en iets later aan te sluiten.

Waar ?

Van Maerlantstraat 2, 1040 Brussel. De cursus gaat door in een gebouw van de Europese Commissie, waarvan de toegang bewaakt wordt. Daarom zal u gevraagd worden om u aan te melden.

Hoe ?

Om uw aanwezigheid mee te delen of voor meer informatie, vragen wij u contact op te nemen met Françoise Pellegrin :

Hoeveel ?

De jaarlijkse bijdrage in de kosten bedraagt € 10. Esperanto leren is o.a. kennis maken met taaldemocratie. Daarom kiezen we bewust ook voor een zeer democratische prijs. Voor deze lage prijs zal U ook ons tweemaandelijks magazine "AKTUALA" ontvangen, helemaal in het Esperanto.

Meer lezen over Esperanto

Basisinformatie over Esperanto Links naar algemene info, cursussen, Esperanto organisaties in Vlaanderen en Nederland, internationale Esperanto organisaties, varia zoals podcasts, informatieve film over het Esperanto met Nederlandse ondertiteling, startpagina Esperanto. “Een lingua franca (vb. Esperanto) is een taal die je vrijwillig wil leren, dit in tegenstelling tot een moedertaal die je leert omdat je meestal niet anders kan” - - Nicholas Ostler, linguist Ostler officiële site

 

Nieuwe website is in opbouw.